Omschrijving

***DE GROENE STEEGJES - BETAALBARE KOOPWONINGEN - INSCHRIJVING GESLOTEN***

De inschrijf periode van de betaalbare koopwoningen is sinds 18 mei 2022 (17:00) gesloten.

***DE GROENE STEEGJES - VRIJ SECTOR KOOPWONINGEN - INSCHRIJVING GESLOTEN***

De inschrijf periode van de vrije sector koopwoningen is sinds 9 mei 2022 (17:00) gesloten.

Het project
In De Groene Steegjes in Utrecht Leidsche Rijn ontmoeten de groene charmes van het Willem-Alexanderpark en het weidse uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal elkaar in een informeel hofje. In fase 1 worden hier in totaal 84 diverse woningen gerealiseerd. Het project De Groene Steegjes is verdeeld in twéé verschillende koop sectoren: De betaalbare koop sector en de vrije koop sector. Voor beide koopsectoren gelden verschillende voorwaarden die terug te vinden zijn op de projectwebsite.

De naam De Groene Steegjes verwijst naar het fijne netwerk van groene steegjes die dit plan rijk is. De steegjes nodigen uit tot spelen, ontdekken en ontmoeten. Ieder steegje heeft haar eigen thema en komt uit op een gezellig pleintje. Het plan zet hoog in op duurzaamheid, klimaatbestendigheid, hittestress en biodiversiteit. Bij Van Wanrooij wil dat zeggen: energie neutrale woningen, bewust materiaalgebruik, bomen in de volle grond, groene daken, insectenhotels, nestkasten en een ‘muurvaren-muur’. Ook is er een zeer verfijnd systeem voor het opvangen, bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren van regenwater. De 84 woningen zijn zeer verschillend, met diverse prijscategorieën, maar hebben allemaal een fraaie Art-Deco architectuur.

De locatie
Leeuwesteyn wordt een nieuwe duurzame wijk met een Utrechts en stedelijk karakter. De wijk ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de oostkant van het Willem-Alexanderpark en verbindt nieuw met oud Utrecht. Via de Dafne Schippersbrug kunnen bewoners in een kwartier fietsen het bruisende centrum van Utrecht bereiken. Van Wanrooij Projectontwikkeling gaat hier in totaal 84 energie neutrale woningen realiseren. Het parkeren is volledig uit het zicht opgelost in een stallingsgarage.

Vrije sector koopwoningen
Dit zijn de ware eyecatchers van het plan. Prachtige nieuwbouwwoning met een eigen tuin. Kies je voor de ruime kadevilla's met diepe achtertuinen (tuin tot 17m diep!) en een wijds uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal en Oog in Al. De kadevilla's zijn maar liefst 4 bouwlagen hoog en kun je voorzien van een diepe aanbouw van 3 meter. Ga je voor een sfeervolle hofwoning aan een gezellig en autoluw plein? Of toch liever een stadswoning? Bekijk het complete aanbod op de website en laat je verrassen.

Betaalbare koopwoningen
De Groene Steegjes bevat 24 bovenwoningen, 12 gelijkvloerse benedenwoningen, 9 hofwoningen aan het Tremissishof, 2 bovenwoningen en 2 souterrain woningen op mooie zichtlocaties. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan de voorwaarden koopvoorrang. Op deze betaalbare koopwoningen is een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding van toepassing.

Voorwaarden betaalbare koopwoningen
Er zijn voorwaarden gesteld om voor deze woningen in aanmerking te komen. Onderstaand een beknopte omschrijving hiervan. De volledige voorwaarden en uitleg vind je terug op de projectwebsite.

• Koopvoorrang geldt voor kandidaten die samen of alleen een bruto (gezamenlijk) inkomen hebben van maximaal € 70.000,- op jaarbasis, inclusief vakantiegeld en eventuele overige vergoedingen.
• De woningen worden toegewezen aan starters op de woningmarkt. Definitie starter: een starter op de woningmarkt is een koper of zijn kopers die voor het eerst een huis koopt/kopen en nog niet eerder een hypotheek voor een koophuis is/zijn aangegaan.
• Er is een is een zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding van toepassing.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

 • Koopsom

  van € 300.000 tot € 1.050.000 v.o.n.

 • Aantal bouwnummers

  84

 • Status

  Verkocht

Overig

Oppervlaktes en inhoud

 • Woonoppervlakte

  v.a. 65 m2 tot 198 m2

 • Perceeloppervlakte

  v.a. 49 m2 tot 165 m2

 • Inhoud

  v.a. 207 m3 tot 632 m3

Lees meer

Woningtypes

De Groene Steegjes - Woningtype A - benedenwoning

Van € 335.000,- tot € 335.000,- v.o.n.
77-78 m²
1 woning(en)

De Groene Steegjes - Woningtype D - bovenwoning

78-88 m²

De Groene Steegjes - Woningtype E - stadswoningen

103 m²

De Groene Steegjes - Woningtype J - tussen- en hoekwoningen

Van € 690.000,- tot € 690.000,- v.o.n.
122 m²
1 woning(en)

De Groene Steegjes - Woningtype B - bovenwoning

76-81 m²

De Groene Steegjes - Woningtype F - kadevilla's hoek

183-198 m²

De Groene Steegjes - Woningtype G - kadevilla's

162-164 m²

De Groene Steegjes - Woningtype K - tussen- en hoekwoningen

115 m²

De Groene Steegjes - Woningtype C - souterrainwoning

65-66 m²

De Groene Steegjes - Woningtype H - hofwoning

69 m²
 Geïnteresseerd in dit project?

Geïnteresseerd in dit project?

menu-shape